Радионица_Параметарско моделовање и дигитална производња

У периоду од 18. до 21. фебруара 2017. на Градитељском одјелу Техничног велеучилишта у Загребу одржана је радионица “Параметарско моделовање и дигитална производња” коју су водили професори Милена Ставрић и Albert Wiltsche са Техничког универзитета у Грацу, а у организацији Градитељског одјела ТВЗ-а и професорице Миреле Катић Жлепало. Радионци су присуствовала три студента са нашег факултета (Стефан Илишковић, Кристина Комљен и Борис Драгичевић) заједно са колегама са градитељског одјела ТВЗ-а и Факултета техничких наука из Новог Сада.

За ова четири дана учесници радионице су имали прилику да науче основе 3Д моделовања у програмима као што су Rhinoceros 3D  и Grasshopper. Циљ радионице је био да захваљујући знању које су стекли о овим софтверима сваки студент креира јединствен модел комплексне форме. Помоћу ласерског резача, учесницима је омогућено да своје моделе претворе у стварне објекте који су изложени на Техничком велеучилишту у Загребу. Више фотографија можете наћи на сљедећем линку.

Ова радионица је наставак сарадње између Универзитета из Граца, Техничног велеучилишта из Загреба, Факултета техничких наука из Новог Сада и  АГГФ из Бањалуке, која је 2012. започета пројектом GEFFA (Geometry Education for Future Architects).